INEI

Senza-titolo-1-wpcf_520x348
Istituto Nazionale Espresso Italiano

O combinație de calitate, măcinare și măsurare corectă a cafelei, o mașină excelentă si experiența unui barista calificat, un "Italian Espresso Specialist": aceasta este singura modalitate de a obține un Certificat Italian Espresso. Produsele identificate cu "Espresso Italiano Certificato" de brand aderă la liniile directoare riguroase și sunt testate în mod regulat de către un grup de experți degustători ce aplică reguli științifice de analiză senzorială. Astoria este unul dintre membrii fondatori ai Istituto Nazionale Espresso Italiano (Institutul National de Espresso Italian), care a fost început în 1998, după cercetările efectuate în asociere cu Istituto Internazionale Assaggiatori Caffé (Institutul Internațional de Degustatori de Cafea ) și Centro Studi Assaggiatori (Centrul de studii pentru Degustători) pentru a proteja și a promova unul din simbolurile internaționale cel mai de necontestat al etichetei "Made in Italy".
Doar în barurile și locațiile ce afișează marca Espresso Italiano vă puteți bucura de calitatea garantata de Istituto Nazionale Espresso Italiano. Ghidul complet pentru unitățile participante este disponibil la următoarea adresă de internet: www.espressoitaliano.org

Un cappuccino perfect

Espresso certificat cu părți egale de lapte și smântână, pentru un total de aproximativ 150 ml. A ști cum să pregătească o spumă de lapte cremos (și nu clăbuci de lapte) este secretul unui cappuccino perfect: doriți o crema voluptoasa fără bule mari si cu o lunga persistenta, ceea ce da o senzație magnifică pe cerul gurii. Este preferabil să se folosească lapte integral la cea mai mică temperatură posibilă; Astfel există mai mult timp pentru a lucra spuma înainte de a ajunge la 65°, temperatura la care grăsimile și proteinele din lapte sunt transformate, obținându-se astfel volumul perfect. Este important să se poziționeze corect vârful baghetei de abur sub suprafața laptelui. Pozitionarea perfecta sau punctul dulce este atunci când vârful este o jumătate de centimetru sub suprafață, ușor înclinată într-o parte, astfel încât aburul formează un vârtej. Pe măsură ce volumul de lapte crește, este necesar să se reducă ulciorul de lapte pentru a menține bagheta în aceeași poziție în lapte. Odată ce temperatura este atinsă, continuați să-l lucrați, atingând ușor baza ulciorul pe o suprafață plană, pentru a elimina eventualele bule și rotirea acestuia în arc de cerc larg pentru a păstra laptele și spuma bine amestecate astfel încât acestea să poată fi turnate împreună în espresso. Arta cappuccino nu se termină aici; în fapt, în acest moment barista poate aplica o notă personală de originalitate, creativitate și experiență.