Slow Coffee

Astoria susține proiectul "SLOW FOOD PRESIDIUM" pentru cafea

Astoria promovează cafea de calitate, în asociere cu Slow Food și Università di Pollenzo la târgul Salone del Gusto e Terra Madre din perioada 23-27 Octombrie, 2014, la complexul Lingotto Fiere din Torino. Mașinile de cafea espresso Astoria au fost prezentate la într-o serie de târguri și expoziții ce au găzduit Slow Food Presidia; acestea reprezintă cultura de cafea "savvy" și garantează procedura de degustare corespunzătoare pentru fiecare soi participant la proiectul de salvgardare.

Brandul "Slow Food Presidium Coffee" își propune să promoveze calitatea produsului, precum și durabilitatea acestuia, prin favorizarea transparenței în procesul de fabricație, în scopul sprijinirii logicii de stabilire a prețurilor echitabile. De asemenea, ei se străduiesc să protejeze biodiversitatea în luptând împotriva tendințelor de omogenizare și exploatare. Aceste priorități sunt susținute din toată inima de firma din Susegana, un producător de top de mașini de espresso de calitate, ce a fost întotdeauna angajat în sustenabilitatea și încrederea consumatorilor. Filozofia verde Astoria este, de asemenea, exprimată prin parteneriatul strategic cu "Università di Scienze Gastronomiche di Pollenzo", un stabiliment ce se angajează în îmbogățirea produselor alimentare și care oferă un curriculum educațional unic în lume. Colaborarea este ghidată de valorile duale ale științei și eticii, ce au fost aplicate atât pentru a îmbunătăți experiența senzorială, cât și de asigurare a unui management al resurselor mai responsabil.

Toată cafeaua de la târgul "Salone del Gusto and Terra Madre 2014" a fost pregătita de Astoria, furnizând mașinile noastre profesionale (alături de pasiunea si experiența noastră) pentru a asigura că Slow Food Presidia poate fi savurată și apreciată la maxim. Scopul proiectului a fost de a implica producatorii de cafea într-o logică de salvgradare, un concept ce există deja ca bază pentru alte experiențe specifice. Colaborarea dintre Astoria și fundația Slow Food Presidia este de asemenea interesată de educația si pregătirea unei degustări adecvate. Mai multe detalii puteți găsi la adresa www.salonedelgusto.it